Mennyit kér egy lakberendező?

Mennyibe kerül egy lakberendező Budapesten? Sokakban felmerül a kérdés, akik házvásárlás- vagy építés előtt állnak, vagy lakást szeretnének felújítani és úgy érzik, szükségük van professzionális segítségre. Na de mennyi az annyi?

Ez nagyon sok mindentől függ, több évtizede a szakmában dolgozó tapasztalt szakemberről van szó, vagy esetleg pályakezdőről? Családi ház belső tervét kell elkészíteni, esetleg felújítandó lakást kell áttervezni, funkciókat szükséges-e áthelyezni? Hány m2 a tervezendő tér? Szükségesek-e 3D-s látványtervek? Mennyire bonyolult az alaprajz, van-e esetleg galéria vagy tetőtér? Milyen műszaki tervek szükségesek, mint például lámpakiosztás, burkolatkiosztás, gépészeti kiállások, kellenek-e bútortervek? Kell-e segítség a kivitelezés lebonyolításában? Egyáltalán mekkora a tervezendő tér? Budapesten található az ingatlan, az agglomerációban vagy esetleg messzebb, vidéken?

A fentiekkel tisztában kell lenni, hiszen minden projekt, minden feladat más, más igényekkel, nem véletlen, hogy a lakberendezők és belsőépítészek többsége egyedi ajánlatot ad. És az is logikus, hogy egy kisebb üzlethelyiség vagy 1 fürdőszoba arányaiban drágább négyzetméter áron lesz elvállalva, mint egy 200 m2-es ingatlan, hiszen teljesen máshogy kell kalkulálni a kettőt.

Ha érdekelnek bővebben a szolgáltatásaim, kattints ide.

Ha a fentieket tisztáztuk a tervezővel, akkor 1-2 napon belül kaphatunk egy részletes és igényekre szabott árajánlatot a lakberendezőtől, ami alapján már el lehet indulni és elkezdeni a közös munkát. Ha egy normál, mondjuk 60-200 m2 közötti ingatlanról van szó, elmondható, hogy attól függően, hogy mit szeretnénk, milyen tervekre van szükségünk, most, 2024-ben minimum 16 000 Ft / m2-től indul egy alap tervezés, és 3D-s látványtervekre és projektvezetésre is szükség van, akkor ez az összeg tovább nő természetesen, lehet akár 28 000 Ft és több is. Hogy megéri-e?

Ha azt nézzük, hogy a lakberendező olyan megoldásokat lát, olyan alaprajzi elrendezésre hívhatja fel a figyelmet, ami sokkal praktikusabbá, sőt értéknövelővé teszi az ingatlanunkat, igen, ez nagyon is megéri, és befektetésként kell kezelni a tervezési költségeket, hiszen mindenképpen megtérül. Több éves tapasztalat és rálátás nélkül berendezve lehet, hogy egész hangulatos lesz egy tér, de ha egy lakberendező dolgozott egy adott lakáson vagy házon, azon egyértelműen meglátszik, hiszen kategóriákkal jobb, különlegesebb, mivel ott van a „wow-hatás”, amit érzünk, ha meglátunk egy tervezővel berendezett teret, és csak egy profi szakember tudja kihozni az adott térből a legtöbbet. Márpedig ez lenne a cél, hiszen véleményem szerint minden ingatlan megérdemli, hogy maximalizálják a benne lévő értékeket, lehetőségeket. Az ott élők vagy a befektetők örömére.

Emellett a lakberendező konkrétan pénzt is spórolhat nekünk, hiszen előre látja, illetve felhívja a figyelmet a nem megfelelő megoldásokra, lebeszél minket az impulzus-vásárlásról, és olyan dolgokról, amit később megbánnánk. Senki se szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy egy elsőre jó ötletnek tűnő, nem olcsó étkezőasztalról otthon derüljön ki, hogy amúgy nagyon nem fér el, nem járható körbe, nem volt jó ötlet megvenni, és megelőzhető lett volna, ha van megfelelő alaprajzunk.

Másik fontos dolog, ha egy lakást, amit befektetésnek vásároltunk, és szeretnénk kiadni, a lakberendező segítségével időt és energiát spórolva gyorsabban menővé varázsolhatunk, ráadásul úgy, hogy sokkal hamarabb ki lehet adni, mintha nem dolgozott volna rajta profi szakember, hiszen a különbség egyértelmű. Egy konkrét példával élve azt a lakást, aminek a képét fentebb láthatjátok aznap kiadta a kedves tulajdonos, ahogy kitette a hirdetést a fotókkal facebook csoportba. Persze átlag ár felett.

Összességében elmondható, hogy megéri szakemberre bízni az ingatlanunkat, akár saját részre szeretnénk felújítani, berendezni, akár kiadásra szeretnénk felkészíteni, hiszen hamar megtérül. Egyszerűen fogalmazva egy drágább kanapé árába kerül az, hogy egy lakberendező időt, pénzt és energiát spóroljon nekünk, és olyan helyet alakítson ki számunkra, ahova mindig öröm hazatérni, illetve időt tölteni.

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül megjelenítésre.