Legújabb munkám – elegáns családi ház a XVI. kerületben

Egy kisgyerekes kedves fiatal pár keresett meg év elején, hogy segítsek nekik megtervezni a gyönyörű, ám nagyon felújítandó állapotú családi házukat, amit nemrég vásároltak. A ház a XVI. kerületben, Mátyásföldön van, egykoron gyönyörű villaépület lehetett, tágas terekkel, nagy belmagassággal, kazettás nyílászárókkal. A belső terek közül a nappali, konyha-étkező, előtér és a tágas fürdőszoba tervezése volt az én feladatom, a régies adottságok figyelembe vételével. Természetesen a klasszikus jegyeket megtartjuk, mégis egy modern családi otthont hozunk létre a család igényeihez igazodva. Most megnézhetitek az elkészült látványterveket.
A tervezés során a fő koncepció az elegáns klasszikus jegyekkel és modern elemekkel való játékos stílus megalkotása volt. A kiválasztott időtálló bútorokat kombináltuk a modern tárgyakkal, így került a gyönyörű íves kanapé mellé a letisztult fehér dohányzóasztal, vagy a márványhatású kővel kirakott kandalló mellé a kazettás, de mégis modern hatású egyedileg tervezett festett bútor. Színeiben visszafogott szürkés-bézses hangulat uralkodik, amit fiatalossá és frissé tesznek a kék árnyalatú lakástextilek. Összességében elegánsan eklektikus stílus vonul végig a helyiségeken.

Az előtér praktikus beépített tárolókkal lett felszerelve és innen nyílik egy nagy gardrób is, ami rengeteg ruhát elnyel. Innen jutunk át a konyha-étkező terébe is.

A modern konyha praktikus és tágas lett fehérrel és fával kombinálva, amely időtállóságát a metro csempe is hangsúlyozza. A méltóságteljes fa étkezőasztal pedig Philippe Starck design étkezőszékekkel, és modern üveglámpával lett igazán stílusos, amely tökéletes a családi étkezések lebonyolítására. A konyhánál lévő egykori ajtót nem falaztuk be teljesen, így praktikus nyitott polcos részt kaptunk. Az étkezőnél szintén kihasználva az egykori ajtónyílást, polcokat terveztem rejtett világítással kiemelve, amely igazán látványos része az étkezőnek.

A fürdőszoba szintén modern lett klasszikus elemekkel keverve, mint a márványhatású burkolat és az elegáns falikarok. Az aránylag nagy tér praktikusan lett berendezve az egész család számára a hatalmas épített zuhanyzóval és a kényelmes káddal. A kivitelezési munkálatok még néhány hónapig eltartanak, de remélem, hamarosan fotókat is mutathatok a már elkészült terekről. Neked hogy tetszenek a látványtervek?

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül megjelenítésre.