Legújabb munkám – polgári elegancia a IX. kerületben

A kedvenc épületeim a régi polgári házak, és nagyon szeretem újjá varázsolni a benne lévő nagy belmagasságú, eredeti nyílászárókkal, tágas terekkel rendelkező lakásokat. Legutóbb is egy ilyen IX. kerületi, 107 m2-es lakással kerestek meg, amit örömmel vállaltam.
Egy anya a fiával fog ideköltözni, és szerették volna megtartani a régi polgári jegyeket, illetve rá is erősítettünk díszstukkókkal, fali díszlécekkel, magas lábazati szegélyekkel…. Színekben csak világos árnyalatokban gondolkodtunk, mert a magasföldszinti lakás nem kap elég fényt, így került a választás a natúr tölgy parkettára. Emellett mindenütt fehér falakra voksoltunk, ami jó háttér a földszínű kiegészítőknek, amikkel barátságossá váltak az enteriőrök. A dús krém színű függönyök is tágítják a teret. Az arany kiegészítők, lámpák pedig az eleganciát képviselik. Természetesen a világítás is külön figyelmet kapott: a belógó függesztékek mellett falikarokat is terveztem. 
Jelenleg a gépészeti és a villanyszerelés zajlik, van mit csinálni, hiszen a lakás teljesen felújítandó állapotban van. Addig is itt vannak a látványtervek. Neked hogy tetszik ez a polgári eklektika?

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül megjelenítésre.