Legújabb munkám – férfias loft Újpesten

Egy kedves fiatalember kért meg teljesen felújítandó, régi polgári lakásának megtervezésére, amelyet loft stílusban képzelt el. A 4 méteres belmagasság, a néhol tégláig lebontott falak, a hatalmas terasz beépíthetősége mind lehetővé tették, hogy ezt megvalósítsuk és egy modern otthont hozzunk létre. A felújítás folyamatban van, most a látványterveket mutatom meg nektek.

A nappali-háló falát már korábban lebontották, és annyira tetszett az így keletkezett nagy tér, hogy ezt csak egy körbejárható pengefallal tagoltuk újra, leválasztva így a háló részt. A fürdőszobánál sokat gondolkodtunk, hogyan oldjuk meg, hogy a kád és a zuhanyzó is elférjen, végül a zuhanyfülkét a tartófalba álmodtuk meg egy korábbi nyílás helyére, minden kérésnek eleget téve. A lakás egyik különlegessége, hogy egy “okosüveg” kerül majd ide, ami igény szerint biztosít átláthatóságot (és természetes fényt) vagy szeparálást a hálótól.

A konyha a bejárathoz közel került, egyben az előtérrel, így egyből egy tágas helyiségbe érkezünk belépve a lakásba. Innen nyílik a terasz egy részéből beépített dolgozószoba is, ami megfelelően szeparálva van a lakás többi részétől. 

A sötét bútorok, a tölgyfa svédpadló, a beton felületek, a fekete lámpák és kiegészítők otthonosságot sugallnak amellett, hogy a férfias eleganciát és a loft hangulatot hangsúlyozzák. Nektek hogy tetszenek a látványtervek?

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül megjelenítésre.