Újítsd meg MOST az éttermedet vagy vállalkozásodat!

A mostani helyzet sok embert és vállalkozót megvisel, ez tény, nem is erről szeretnék írni. Hanem arról a néhány lehetőségről, melyek jelen helyzetben adódtak. Ugyanis vannak, akik a jelen körülményekből is szeretnék kihozni a legtöbbet. A kivitelezőmmel beszéltem valamelyik nap és mesélte, hogy több étterem tulajdonos is megkereste őket egy lehetséges felújítással kapcsolatban. Többen felismerték, hogy akár most van itt a lehetőség egy tervezett átalakításnak vagy arculatváltásnak, átfestésnek.

Ez most valóban egy jó időszak lehet arra, ha évek óta fel akartad újítani az éttermedet, vendéglátóhelyed, de akár az edzőtermed, mert utóbbira is van példa az ismeretségi körömben. Át lehet most festetni az airbnb-s lakást, lecserélni a berendezést a szépségszalonban, átalakítani a reggelizőhelyet stb. Most van idő megtervezni és újra gondolni, van idő megrendelni az anyagot (ha nem Olaszországból rendeled, akkor az áru sem késik annyit), és van idő a kivitelezésre. Miért most? Mert nem kell szezonban bezárni a helyet hetekre, vagy akár két hónapra, ami bevételkiesést jelent. Most -mivel sok étterem így-is úgy-is zárva van, vagy maximum a kiszállítás működik-, érdemes az átalakítást, akár a rendszeres festést a következő hetekre ütemezni. Ha a vírushelyzetnek egyszer vége lesz, -márpedig hamarosan vége lesz, minden rossz elmúlik egyszer-, akkor friss és megújult belsővel, gyönyörű enteriőrrel lehet visszavárni a törzsvendégeket és az újakat egyaránt.

Emellett érdemes megnézni az új, kedvezményes vállalkozói hiteleket is a Növekedési Hitelprogram keretében, ugyanis a fix és maximum 2,5 % kamat mellett a maximális futamidő 20 évre nőtt. A felvehető összeg pedig akár 20 milliárd forint is lehet a kis- és középvállalkozások számára.

Engedjétek meg, hogy hozzak egy példát a felújításra. A Harapó Mókus étterem pont két éve újult meg, és nem volt könnyű olyan időszakot keresnie a tulajdonosnak, amikor könnyedén bezárhatta az éttermet, de azért megoldottuk, és néhány hét alatt a kivitelezés is lezajlott (köszönjük Garzonszépítők!), március végén már újra nyitva volt a hely! Ami azóta nagyon népszerű, tehát megérte a befektetett energia és pénz.

Szóval kitartást kívánok mindenkinek, és még egyszer: ne felejtsétek, minden rendben lesz, egyszer ez is elmúlik, addig is csináljatok olyan dolgokat, amelyek igazán örömet okoznak, fejlesszétek a vállalkozásotokat, vagy magatokat, amíg csicseregnek a madarak és nőnek a virágok, nincs nagy baj! 😉

Harapó Mókus étterem: “ilyen volt fotón”, 3D-s látványterven és “ilyen lett” fotón:

Ilyen volt:

3D látványterv:

Ilyen lett:

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül megjelenítésre.