Legújabb munkám – Minimalista ház a 22. kerületben

Az utóbbi hónapok egyik nagyobb projektje egy 22. kerületi kétszintes családi ház tervezése, ahol elkészültek a 3D-s látványtervek. Az évtizedek óta a család tulajdonában lévő régi, közel 150 m2-es épületet pár hónapja kezdték a tulajdonosok felújítani. Még előző év végén csöppentem ebbe a munkába, amikor a bontás már elkezdődött. A kivitelezés folyamatban, addig is, íme a tervek!
Az alsó szinten a terasz egy részének beépítésével egy külön ebédlő került kialakításra, ami mellett a nappali és konyha kapott helyet, minden egy légtérben, de mégis megfelelően szeparálva. Ezen kívül az előtér, a wc,  egy háztartási helyiség, és egy dolgozószoba van a földszinten. 

A több körös egyeztetés során kialakult a szín- és formavilág: modern szürkés fő irány, meleg fa burkolatokkal, letisztult minimalista egyedileg tervezett bútorok, kevés kiegészítő, sallangmentes, nyitott terek. A homogén színvilágot oldja a bordó komód és párnák. A konyha ultramodern és praktikus, a sötétszürke MDF frontok és a tölgyfa furnér ajtók kellemes kontrasztban vannak a fehér munkalappal és üveg hátlappal. Az étkező és nappali hangsúlyos része a geometrikus tapéta, amely hol rejtett világítással, hol falikarokkal lett kiemelve. Másik hangsúlyos elem a minimál kandalló a márványhatású greslapokkal, amely egyik dísze lett az enteriőrnek. Külön kérés volt a kiválasztott hangrendszer megfelelő elhelyezése és fontos volt a többfunkciós világítástervezés is: a falikarokkal, a mennyezeti lámpákkal, a rejtett világításokkal, süllyesztett spotokkal többféle módon variálhatóak a fények.

Az emeleten található a galéria, amely közlekedő és gardrób funkcióval bír, innen nyílik a fürdőszoba, egy vendégszoba és a háló. A galérián a gerendákat meghagytuk, ezáltal lett egy skandináv beütése a térnek, amiben remekül mutat a lenti színvilágot hozó beépített gardrób. A különleges formavilágú fémkorlát utal az étkező lámpájának mintájára. A hálószobában a parkettából kreált falburkolat intimebbé és barátságossá teszi a teret a sok textillel együtt. A fürdő színvilágában visszaköszön a lenti márványkandalló mintája, itt azonban ragyogó fehér a színvilág. Összességében modern és tágas terek, letisztult szín- és formavilág jellemzi a helyiségeket, amelyet remélem nagyon hamarosan megvalósulva láthatunk. 🙂 Neked hogy tetszenek a tervek?

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül megjelenítésre.